Buenos días todos!
Door: Paula
Blijf op de hoogte en volg Paula
08 April 2005 | Spanje, Sevilla
Nou ja... ik dan toch zeker hihi... Wat heb ik hier een plezier. Het groepje, Ilona, Jeroen en ik, da´s supergezellig! We vinden dezelfde dingen leuk en we kletsen met elkaar in alle talen. Spaans, Duits, Nederlands en Engels. ff denken waar ik ook weer was met mijn verhaal...
Woensdag.. ehm... normaal schrijf ik alles op mijn boekje wat ik doe, maar het komt er niet meer van. Zelfs de siesta schiet erbij in. Mocht ik toch even tijd hebben (nemen!) om iets anders te doen dan door de stad wandelen, eits bekijken of naar een barretje gaan, dan is het toch echt de hoogste tijd voor huiswerk! Woensdag is de les fonetica vervallen. Iloon, ondanks je advies had ik mij niet aangemald, maar dat maakte nu niets meer uit. Met ons 3-en zijn we gaan wandelen en wandelen en wandelen. Door de smalle kronkelende straatjes van Sevilla, door het prachtige park Maria-Luisa, over het grandioze plaza de España. in de zon was het maarleifst 34 graden! Dat kun je je bijna nievoorstellen als je in Nederland je winterkleding hard nodig hebt! We hebben natuurlijk weer heerlijke tapas gegeten en tinto de verano gedronken.
Gisteren was er vanuit school een excursie georganiseerd: bezoek aan de catedral. Prachtig hoor, mega groot. Mocht ik tijd hebben (dadelijk staat mijn eten weer klaar!) dan zet ik een paar foto´s op de site. Zou wel een keer leuk zijn, toch?
Voor degenen die benieuwd zijn welke keuze ik heb gemaakt: het is het terras geworden. Verrast? Het is ontzettend gezellig, leuke groep. De vaste kern wordt ook telkes uitgebreid met één of meer personen.
Vandaag ga ik proberen siësta te houden. Zo´n week is toch wel slopend. En straksjes weer iets leuk bekijken en afsluiten in een barretje. Ik kan er goed aan wennen!
Komend weekend ga ik mee met de excursie: Granada. Ik hoopte op een excursie naar Jerez, maar da´s een andere keer (en dan ben ik er niet meer). Van Ernest heb ik een aantal restaurantjes doorgekregen die de moeite waard zijn. We gaan er zeker proberen! Iloon, fijn dat ik je plattegrond heb gekregen.
Rest van de tijd besteed ik aan het proberen de foto´s te plaatsen...
Allemaal weer bedankt voor het meelezen en meeleven. Claire, ik lees het vervolg van je reis als ik weer terug ben. Ellen, ik heb al gezien wat ik voor Arjan ga kopen: een t-shirt met een ´klauwstier´ hihihi... een echte Spaanse! Och Loontje, ik kan mij zó voorstellen dat je hier wil zijn! Jammer dat jullie niet hier zijn; het is echt een aanrader!
Hasta luego!!
Paula
PS: deel van de foto´s is geplaatst, ik weet nu hoe het moet. Meer volgt!
08 April 2005 - 12:37
Pa:
Het lijkt wel een vakantie.
Leer je ook nog wel een beetje spaans?
Waar blijven nu de foto's van de terrasjes, tapas, wijn etc.
Je verhaal is een genot om te lezen. Blijven genieten, de twee weken vliegen om. -
08 April 2005 - 13:02
Je Nichtje...:
hoi paula,
leuk om alles te lezen, kan het amper bijhouden tussen mijn tentamens door, maar het klinkt zo goed dat ik ook zin in vakantie krijg :)
Wel goed voor je talenknobbel zo praten zeg. Duits, engels nederlands, en natuurlijk spaans.
Heel veel plezier nog. En tot horens!
groetjes diana -
08 April 2005 - 15:57
La Reina Del Mundo :-):
Er was iets niet helemaal goed gegaan met het overzetten van de foto´s naar de memorystick, terwijl ik dacht van wel. GELUKKIG had ik ze nogn iet van de camera verwijderd!!! Dus... poging 2 vandaag in het internetcafé. Ze zijn net weer open. Tot die tijd heb ik gegeten met la familia, heb een heerlijke siësta gehouden met een rustgevend cd-tje op. En -jawel- ik heb mij volop op de werkwoorden gestort, los verbos! Tegenwoordige tijd, voltooid deelwoord en de één of andere verleden tijd. Tsjonge wat een werk, heb veel uitgeschreven en moet nu nog van veel werwoorden de betekenis opzoeken.
Terwijl ik mijn foto´s aan het laden ben, bedenk ik mij dat de memorystick niet zo veel ruimte heeft als de kaart in het fototoestel... hm... daarom ging het in mijn ogen zeker mis.
Diana, het valt wel mee met die talenknobbel, hoor! Duits wordt vooral door anderen gesproken, maar soms gooi ik er ook iets door in die taal hahaha En op verzoek ook nog wat frans. Is toch stoer? Je krijgt soms heel aparte zinnen die in het Spaans beginnen en in het Engels eindigen. Geeft niks, is alleen maar leuk. En de Duitse (Ilona) spreekt ook van alles. Wel zo handig.
Net liep ik door de stad met een heerlijk muziekje op: Costes, mixed by Stephane Pompougnac. Geweldige muziek, ik krijg er veel energie van, loop fluitend en bijna dansend door de straatjes hihi. Dank je wel Loontje!
Dadelijk zoek ik de anderen op (ik zoek niet ver, ga naar de gezellige wijk Santa Cruz en krijg daar een adres gesmst) en dan gaan we er weer een gezellig avond van maken. Het is Jeroen zijn laatste, dus daarna gaan Ilona en ik ons samen
vermaken.
Ik weet niet hoe het gesteld is met de internetcafé´s in Granada, maar op zondag is er sowieso niet veel over. Best kans dat maandag mijn volgende berichtje pas volgt. De dinsdag erna is hier alles dicht (behalve onze school) vanwege de Feria.
La vida en Sevilla me encanta!!!
Hasta luego, muchos besos de mi!! -
08 April 2005 - 17:32
Iloon:
Hoi vrouw van de wereld! Heerlijk die mix van vertier, plezier, genot en Spaans leren onder de Spaanse zon! Ik geniet volop!! En dan die foto's! Leukeeeeeeek! Voel me weer helemaal thuis, hi, hi! Mooie huis heb je, hi, hi! Gezellige patio ook! Nou, meid, ga lekker met Jeroen und Ilona aus Deutschland genieten van de tapas en wijntjes vanavond en voor morgen: maak er een prachtige dag van in Granada!! En voor zondag, geniet, geniet, geniet van de rust, de drukte, de zonnige sfeer en laat ons volgende week weer goed meegenieten van je avonturen! Dag lieverd!!
Dikke kus, Loontje! -
08 April 2005 - 18:01
Ellen:
Geniet lekker van je uitstapje met Ilona en de rest! We lezen of horen wel hoe het is geweest. Foto's zien er gezellig en zonnig uit! Veel plezier zussie!!!
Geoetjes en liefs Ellen -
09 April 2005 - 07:50
Pepe:
Wat een leven, hé?
jammer dat ik al Spaans kan anders zou ik ook graag z'n 'cursus' willen volgen